Gatukatten Bob

När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur.

Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna.

Jag tyckte om att läsa boken. Boken gavs ju ut på svenska 2014 så det tog ett tag innan jag läste den. Jag hittade den i bokskåpet vid biblioteket.
Själva historien är hjärtvärmande och hoppfull, men den är tyvärr inte så bra skriven. Det är mycket upprepningar av fraser och händelser.
Det var också synd att det inte var fler bilder i boken.

Den fick tre stjärnor på Storygraph. Det är James Bowen som är författaren men jag har läst någonstans att det är en spökskrivare inblandad. I så fall är inte en speciellt bra sådan.

Det finns fler böcker om Bob:

  • Gatukatten Bob (2014)
  • Mitt liv med Bob (2016)
  • Jul med Bob (2017)
  • Bobs lilla bok om världen (2018)

Katten Bob dog 2020 efter att han blev påkörd av en bil.

 

2 thoughts on “Gatukatten Bob

  1. Birgitta Karlsson skriver:

    Kan man få tag i böckerna om Bob någon stans på svenska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *