Plains of Passage

Den vackra och modiga cromagnonkvinnan Ayla och hennes älskade Jondalar lämnar Mammutjägarnas land för att söka efter Jondalars folk, som har sina boningar vid inlandsisens kant. På hästar de tämjt och med en varg som sällskap ger de sig ut på en strapatsrik resa över vindpinade stäpper i istidens Europa.

Under sin färd över kontinenten följer de den stora moderfloden Donau. Många faror lurar på vägen, både från våldsamma naturkrafter och från fientliga stammar som upplever Ayla och Jondalar som gåtfulla och skrämmande. Men inget kan hindra dem från att fortsätta sin färd mot en plats på jorden de kan kalla sitt hem.

Jag tycker verkligen om min omläsning av serien, denna gång på engelska. Det märks att författaren gjort en massa efterforskningar om hur det var under den här tidperioden. Men det är alldeles för mycket sexscener mellan Ayla och Jondalar. Så jag skummade faktiskt genom dem och det var som sagt många.
Jag tycker om Ayla men har svårare för Jondalar.

Boken fick fyra stjärnor på Storygraph och är skriven av Jean M. Auel.

Böckerna i serien heter:

  1. The Clan of the Cave Bear
  2. The Valley of Horses
  3. The Mammoth Hunters
  4. Plains of Passage
  5. The Shelters of Stone
  6. The Land of the Painted Caves

2 thoughts on “Plains of Passage

  1. […] The Plains of Passage (Earth’s Children #4) – Jean M. Auel (1990) 1-4/4  865s (egen) […]

  2. […] The Plains of Passage (Earth’s Children #4) – Jean M. Auel […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *