Tisdagstrion: Yrken (eller andra roller) med uniform, i handling, titel eller på omslag (Uniformens dag den 17/4)

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Yrken (eller andra roller) med uniform, i handling, titel eller på omslag (Uniformens dag den 17/4)

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

 1. My Policeman – Bethan Roberts It is in 1950s’ Brighton that Marion first catches sight of the handsome and enigmatic Tom. He teaches her to swim in the shadow of the pier and Marion is smitten – determined her love will be enough for them both.
  A few years later in Brighton Museum Patrick meets Tom. Patrick is besotted with Tom and opens his eyes to a glamorous, sophisticated new world.
 2. Eldfångaren – Nicholas Evans (Flygande brandmän) Ed Tully och Connor Ford har jobbat flera somrar som luftburna brandmän och enbart sett det som en spännande utmaning. Men den här gången är de oroliga, oroligare än någon av dem vill erkänna. Ingen av dem har sett en skogsbrand sprida sig lika våldsamt. Och någonstans i detta brinnande infernot finns Julia, kvinnan båda männen älskar…
 3. Kvinnor i vitt – Barbara Wood (handlar om kvinnliga läkare) På en anrik läkarhögskola i Kalifornien möts de: Mickey, Sondra och Ruth. De är de enda kvinnorna i en årskull på närmare hundra studenter, och utbildningen domineras fortfarande av män. I den stenhårda konkurrensen söker de sig till varandra och det blir upptakten till en vänskap för livet.

12 thoughts on “Tisdagstrion: Yrken (eller andra roller) med uniform, i handling, titel eller på omslag (Uniformens dag den 17/4)

 1. passande varierande trio, inte läst dessa, Wood har jag läst

 2. Mösstanten skriver:

  Tre böcker som jag inte har läst. Kvinnor i vitt måste vara skriven för ett bra tag sedan. Jag blir lite nostalgisk. Minns att de alltid var vitklädda i vården förr.

 3. Maria Engvall skriver:

  Nya titlar för mig! Tack för tips!

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst någon av dina. evt har jag läst Kvinnor i vitt för väldigt länge sedan eftersom jag läste allt jag kom åt i sjukhusmiljö. känner till författarnamnet Nicholas Evans. en men första boken är helt okänd för mig

 5. Monika skriver:

  Nicholas Evans … det är väl han som har skrivit The horse whisperer? Den filmen var i alla fall hemskt bra och böcker brukar ju vara bättre än film.

 6. Lottens Bokblogg skriver:

  My Policeman hade jag också tänkt ta med men det blev inte så. Jag hade alldeles för höga förhoppningar på den boken.

 7. Marie Eggimann skriver:

  Kvinnor i vitt var klockren, den har jag nog haft.

 8. Ugglanoboken skriver:

  Det finns verkligen många slags uniformer! De här tre böckerna har jag inte läst, så tack för tips!

 9. En polis passar förstås in hur bra som helst, inte minst med tanke på hur oändligt många polisromaner som skrivs … Har dock inte läst nån i din trio.

 10. Robert W skriver:

  Eldfångaren låter spännande.

 11. Fialia skriver:

  Blev nyfiken på Eldfångaren, men inser att jag får kolla med biblioteket då jag inte hittar den på mina vanliga bokställen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *