Keeping the Moon

20130818-220209.jpg

Colie och hennes mamma brukade flytta från stad till stad. De var båda överviktiga innan hennes mamma vände på hela sitt liv och gick ner i vikt. Hon började leda pass på gymmet och blev tillslut så populär att hon fick ett eget träningsprogram på tv. Nu är hon en träningsgurun Kiki Sparks!

Colie får tillbringa sommaren hos sin moster Mira när hennes mamma är på världsturné med sitt nya viktminsknings-/träningsprogram. Colie har gått ner en massa i vikt under de senaste året men hon är fortfarande mobbad i sin skola. Mobbarna säger att hon är en slampa och kallar henne för hole-in-one.

Men Colie kommer att uppleva en sommar som förändrar hela hennes liv. Hennes moster är väldigt annorlunda och har en inneboende, Norman, som är en konstnär. Colie tycker att han är ganska knäpp. När hon följer med honom för att lämna några böcker på biblioteket så hamnar de istället på fiket som Norman jobbar på. En busslast med turister dök upp oväntat och Morgan (tjej) och Isabel som jobbar där behöver hennes hjälp. Det går så bra att hon börjar jobba där.

Morgan och Isabel har känt varandra hur länge som helst. Men Morgan är ihop med en baseballspelare som mer eller mindre behandlar henne som skit. Hon har jämt ursäkter för hans beteende. I de här två tjejernas sällskap lär sig Colie vad riktig vänskap är och hon börjar se sig själv i ett annat ljus.

En lättläst bok. Den har ett bra budskap egentligen. Att man inte ska låta folk trampa ner en, men det är lätt sagt. Är man på botten och har blivit mobbad är det svårt att ta sig upp. Sen tror jag inte att det räcker med en bättre hårfärgning och ögonbrynsplockning för att Colie se att hon är fin. Jag irriterar mig också på att hon har en piercing , svarta kläder och lyssnar på arg musik, det verkar vara synonymt med att vara deprimerad och utsatt. Nja..

Keeping the Moon kom ut 1999 och  är i allafall ganska välskriven och jag kan tänka mig att läsa fler böcker av författaren Sarah Dessen.  Hon har också gett ut:

 • That Summer 1996
 • Someone Like You  1998
 • Keeping the Moon/ Last Chance 1999
 • Dreamland 2000
 • This Lullaby 2002
 • The Truth About Forever 2004
 • Just Listen 2006
 • Lock and Key 2008
 • Along For the Ride 2009
 • Infinity (novell) 2010
 • What Happened To Goodbye 2011
 • The Moon and More 2013

Alla hennes böcker brukar klassas som YA (Young Adult) alltså ungdomsböcker. Men jag tycker absolut att man kan läsa dem även om man inte är nån ”ungdom”.

3 thoughts on “Keeping the Moon

 1. Trillingnöten skriver:

  Tack för tipset! Tror jag ska läsa den faktiskt. Har läst en nyare bok av henne, men nu kommer jag inte på vilken det var!! Vilket minne man har :=)

 2. […] Keeping the Moon – Sarah Dessen 15/8  228s (bibliotek) […]

 3. […] Keeping the Moon – Sarah Dessen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.