En bok som överraskade mig

En man som heter Ove

Jag lyssnade på En man som heter Ove av Fredrik Backman på Storytel och blev överraskad av vilken bra bok det var. Visst har jag läst en massa bloggare höja boken till skyarna så jag visste att den var bra. Men jag trodde inte att den var så rolig, sorglig och underbar.

Huvudpersonen Ove är 59 år och inte en speciellt trevlig person vid första anblicken. Han har många fixa idéer om hur det ska vara. Han tar till exempel en inspektionsrunda varje morgon i kvarteret och håller ordning. Detta trots att han avsattes som ordförande i bosadsrättsföreningen för flera år sedan vid vad Ove kallar Stadskuppen.

Men Oves liv tar en vändning när de nya grannarna flyttar in och backar ner Oves brevlåda, dessutom dyker det upp en tilltufsad katt och en bunt nya bekantskaper.

Allt eftersom boken går får vi reda på mer och Ove och varför han är som han är. Det är en historia om kärlek, förlust och sorg. Men samtidigt är boken riktigt rolig också. Jag gillar verkligen Ove.

Jag började gråta flera gånger när jag lyssnade på boken. En riktigt bra bok.

Backman har också skrivit:

  • Saker min son behöver veta om världen 2012
  • Min mormor hälsar och säger förlåt  2013
  • Britt-Marie var här  2014

4 thoughts on “En bok som överraskade mig

  1. […] En man som heter Ove – Fredrik Backman 5-14/12 (Storytel) ♥ […]

  2. Lena skriver:

    Ja oj, Boken om Ove är helt fantastisk. Har alldeles nyss börjat läsa Britt-Marie var här och den verkar otroligt bra äns så länge.

  3. […] har tidigare lyssnat på En man som hette Ove, Min mormor hälsar och säger förlåt och Britt-Marie var här av Fredrik […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *