Det enda rätta

img_38411

En dag råkar kontoristen Maggie Rayburn stoppa på sig ett hemligt dokument. det är knappt avsikltigt, men den lavin av händelser som stölden utlöser gör allt annat oåterkalleligt.

Samtidigt, i Irak, har kapten Sinclair utfärdat en förhastad order – med dödlig utgång. Ändå är det ingenting mot vad hans försök att ställa saker till rätta kommer att leda till.

Det enda rätta är en spänningsroman om sanningens ibland fatala konsekvenser. När maktmissbruk ställs mot civilkurage sätts lojaliteter på prov – frågan är bara hur långt en människa kan tänka sig att gå för det hon tror på?

Boken är välskriven precis på samma sätt som författarens tidigare bok, Livbåten. Men det är något jag stör mig på.  Jag bryr mig om karaktärerna,men får inte riktigt grepp om dem och boken känns rörig.
Det känns som om att det bara blir värre om en talar sanningen. Jag gillar inte heller det här med att överge en av karaktärerna mitt i stridens hetta. Jag vill veta hur det slutar. Tycker inte alls om slut som detta.

Boken är också riktigt lång med 541 sidor. Kanske hade den passat mig bättre om den varit kortare.

Jag gav boken tre stjärnor på Goodread. Men den är väl värd 3,5 egentligen. Tack till Bookmark förlag för rec.exet.

2 thoughts on “Det enda rätta

  1. Lena skriver:

    Den här boken har jag tänkt att läsa i november om jag hinner. Den verkar vara bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *