Shtum

Ben Jewel har nått brytningspunkten. Hans gravt autistiske 10-åriga son har aldrig pratat och som fortfarande har blöjor.  Ben och hans fru Emma kämpar för att få livet att gå ihop. Jonah utvecklas inte alls på sin nuvarande skola och de vill få honom att gå på en specialskola som är anpassad för gravt autistiska elever. Han kommer att få bo på skolan, men är nästan omöjligt att komma in på skolan eftersom myndigheterna måste betala för hans vstelse där. Emma övertygat Ben om att det skulle öka Jonahs chanser att komma in ökar om de är separerade.
Ben flyttar hem till sin pappa med Jonah. Ben och pappan har ett komlicerat förhållande men han får hjälp med Jonah. Emma förvinner iväg till Japan på en jobbresa och Ben får klara sig själv. han måste skaffa en advokat som kan hjälpa honom med Jonahs fall, han måste förhandla med aningslösa socialsekretere och kämpa för sin sons skull.
Allt berättas ur Bens synvinkel och han framstår som ett offer. Men ju mer en läser ju mer förstår en att sanningen inte är så enkel. Vi får veta mer om Bens pappa och varför han inte berättat vissa saker för Ben. Boken handlar om sorgen över att veta att ens barn alltid kommer att vara ett barn, att han aldrig kommer att kunna ta hand om sig och att det kanske är ditt fel att det blev så här.
Författaren Jem Lester har en son som är gravt autistisk. Boken är till viss del baserad på verkliga händelser.
Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

ess)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *