En smakebit på søndag: Sommarmöten

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Men just nu har Marie sommaruppehåll. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Av någon anledning så fungerade inte min tidsinställda inlägg så nu kommer smakbiten på måndag istället. Det såg rätt ut men hade inte blivit ”postat”.

Det har varit väldigt varmt här. För varmt! Tur att en kan sitta inomhus eller i skuggan och läsa. Jag och den här värmen går inte riktigt ihop.
Men jag har under hela förra veckan varit med på/i Litteraturkollo som @nellonbookish @iregnet och @boklycka hållit i.

Igår var vi med svärföräldrarna och åt på Robin Hood. De har en jättefin uteservering med tak så en kunde sitta i skuggan men vad hjälpte det när det var 32 grader..
God mat var det i alla fall.

 

Denna veckas smakbit kommer från sommarmöten av Emily Henry, från sidan 45:

Första kvällen på nollningen på University of Chicago får jag syn på honom. Han har på sig kakibyxor och en T-shirt med U of Chicago, trots att han bara har varit på den här skolan i hela tio timmar. Han liknar inte alls den sortens konstnärliga elit jag hade föreställt mig att bli vän med när jag valde en skola i den här stan. Men jag är här ensam (min nya rumskompis, visade det sig, följde efter sin storasyster och några kompisar till college och skippade alla aktiviteter på nollningsveckan så fort hon kunde) och  han är också själv, så jag går fram till honom, håller upp mitt glas mot hans tröja och säger: Jaha, går du på University of Chicago?”
Jan stirrar oförstående på mig.

6 thoughts on “En smakebit på søndag: Sommarmöten

 1. Monika skriver:

  Jag har varit sugen på att läsa något av henne, ett bra tag nu. Vi får se när det händer.

  Det är verkligen alldeles för varmt nu. Här verkar det fortsätta ett tag till.

 2. uppskattar inte värme på 30 grader, tack för smakbiten.

 3. Robert W skriver:

  Jag undrar hur originaltexten lyder som översättaren fått till: ”han är också själv” …

 4. Bokdivisionen skriver:

  Jag har inte läst något av Henry men ser ju hennes namn här och var.

 5. Bokdamen skriver:

  Det är på tok för varmt, försöker tänka på att snart är det kyla, snålblåst och vinter men det är då det. Tack för smakbiten!

 6. Paula skriver:

  Fy för värmen, nu har det kommit lite regn men det går fortfarande att skära i luften med kniv, kvalmigt så det räcker o blir över.
  Tack för smakbit, den är nog inget för mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *