En smakebit på søndag: Om uträkning av omgång 1

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur boken de just nu läser. Inga spoilers!

Nu har jag haft min första hela semestervecka. Jag har inte gjort något speciellt förutom att läsa under parasollet på altanen, gosa med katterna, skriva blogginlägg och lata mig. Böckerna som lästs ut är En ny värld av Natasha Lester, The Last Word av Elly Griffiths, En lustig historia av Emily Henry och Där askan blommar av Nguyen Phan Que Mai. Både En lustig historia och Där askan blommar fick högsta betyg. Jag kommer också att hinna lyssna klart på Romancing Mister Bridgerton av Julia Quinn idag.

Igår åt vi middag på Blackstone med svärföräldrarna för att fira deras guldbröllopsdag i efterskott. Den firades på midsommaraftonen men då hade ju sambon migrän så vi var inte med. Det var jättegod mat, jag han inte ens knäppa kort på den. Vi delade på en förrätt med  Salami ventricina, Cecina de Buey och Mortadella Regina Pistage. OST: Manchego och Kaltbach. Marinerade oliver, rostad vitlöksfärskost, rödlöksmarmelad, grillat bröd, fetaostfyllda peppardeus och Friterat tunnbröd.
Sedan åt jag Veggie steak (gjord av ärtfärs, kikärtor, champinjoner, miso och chili) serveras med 100 G haloumi med pommes frites och béarnaisesås och tryffelmajonnäs. Sedan åkte vi hem till oss och svärföräldarna bjöd på bubbel.

Denna veckas smakebit kommer från Om uträkning av omfång 1 av Solvej Balle. från sidan 5-6:

Det är den artonde november. Jag har vant mig vid tanken. Jag har vant mig vid ljuden, vid det grå morgonljuset och vid regnet, som snart börjar falla i trädgården. Jag har vant mig vid fotsteg på golv och dörrar som öppnas och stängs. Jag hör att Thomas går från vardagsrummet till köket och ställer ifrån sig koppen på köksbordet, och snart hör jag honom i hallen. Jag hör att han tar ner sin rock från kroken och jag hör honom tappa sitt paraply i golvet och plocka upp det.

 

11 thoughts on “En smakebit på søndag: Om uträkning av omgång 1

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  den väntar på läsning i hyllan. tack för smakebiten!

 2. häftigt fira guldbröllopsdag!
  Nyfiken på Balle, vi får se… tror jag skulle gilla henne.

 3. Paula Merio skriver:

  Grattis till svärföräldrarna! Vi har Blackstone här i Falun men har inte ännu haft råd att äta där. Kanske vore kul att fira min födelsedag där senare i höst.
  Boken lyssnade jag på och tackade för mig. Kommer inte att fortsätta läsa resterande böcker. Kanske är jag för dum för att uppskatta den här typen av litteratur? Tack för smakbit

 4. Robert W skriver:

  Har översättaren skrivit ”jag hör han tappa sitt paraply”? Inte kan väl författaren ha uttryckt sig så?
  Tack för smakbiten!

 5. Sara Pepparkaka skriver:

  Det låter som en härlig semester med många böcker- jag får vänta ännu en vecka på min semester. (Och jag brukar inte heller hinna fotografera mat innan den är försvunnen..)

 6. Monika skriver:

  De här böckerna har ju synts precis överallt ett bra tag. Än så länge har jag inte känt mig sugen på att läsa dem.

 7. Bokdivisionen skriver:

  Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska hoppa på den här serien eller inte. Sju böcker känns lååångt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *